24 Ekim 2017 Salı

27 Kulübünün en meşhur parçaları




Madem ki '27'yi yazdık, o zaman blogumuzdan da 27 Kulüp üyelerine bir selam çakalım ve onları en meşhur parçalarıyla yad edelim.







Kuşkusuz '3 J' olarak da bilinen, Janis Joplin Jimi Hendrix ve Jim Morrison'un parçalarının ve hatta yer yer performanslarının çoğu kulaklarımızda. O zaman onlarla başlayalım (eh seçmek pek kolay olmayacak sanki).




1. Janis Joplin- Piece of My Heart



2. Jim Morrison (The Doors) - Light My Fire

 

3. Jimi Hendrix - Hey Joe



Sırada ise hiçbir zaman kulaklarımızdan silinmeyen ve 90'lı yıllara damgasını hem şarkılarıyla hem de ölümüyle vuran Kurt Cobain var. 

4. Kurt Cobain (Nirvana) - Smells Like Teen Spirit


Yakın zamanda içimizi buran ölümüne tanıklık ettiğimiz Amy Winehouse'un şarkıları arasından en sevdiğimizi seçmek oldukça güç, çünkü çoğu parçası 'hit'. Ancak içlerinden 240 milyona yakın tık ile öne çıkan bir parça var ki... 

5. Amy Winehouse - Back to Black 


Çalıştığı bar sahibi tarafından hunharca katledilen Blues'un duayen ismi, ruhunu şeytana o kavşakta sattığını Crossroad şarkısı ile dile getiren Robert Johnson...

6. Robert Johnson - Crossroad    





Neredeyse ölümünden hemen önce yollarını ayırmış olsalar da o hep gönlümüzün Rolling Stone üyesi...

7. Brian Jones (Rolling Stones) 


Liste Uzayıp gidiyor. 50'nin üzerinde müzisyen ne yazık ki bu kulübün üyesi. Aşağıdaki linki takip ederek. Kitapta yer alan müzisyenlerin çalma listelerine ulaşabilirsiniz.


Bu da kitabın tanıtım filmine göz atmak isteyenlere gelsin. Aman 27'ye dikkat! Hele ki müzisyenseniz.



 





1 yorum:

Adsız dedi ki...

"If only I could feel, The sound of the sparrows & feel child hood pulling me back again, If only I could feel me pulling back again & feel embraced by reality again I would die, gladly die." —If Only I poem by Jim Morrison (1967)

Savruk Yazılar 003 (13 Temmuz Datça- Mesudiye Yangını)

Kask, power bank, su, kumanya, sağlık çantası, kafa feneri…   Yanmaz eldiven, yanmaz gözlük, yanmaz pantolon, yanmaz ayakkabı… Hop orada dur...