14 Kasım 2017 Salı

Nasıl çalındıysa öyle... VON

Serkan Tosun ve o zaman henüz ismi belli belirsiz olan Von ile kurulması hedeflenen ancak üç toplantı sonunda gerisi gelmeyen 'Bağımsız Müzik Oluşumu' toplantılarında tanışmıştım. 

Aylar süren yazışmalar, alışverişler ve Burgazada Progresif Müzik Günleri başta olmak üzere, verdikleri butik konserlerle arkadaşlığımız ve müzik dostluğumuz pekişti. Şimdi onlar kilometrelerce uzaktalar ama halen bu toprakları el emeği, göz nuru, kulak dostu müzikleriyle beslemekteler. İlk başta 'karanlık tınılar'ı anımsatan müzikleri beni hep aydınlattı. Gün gibi hatta! 

"Kayıtları daha iyi olsa mı?" diye düşündüğüm gruplardan. Çünkü hızlı tüketime ve lo-fi kayıtlara alışık dinleyiciler için yitip gitmesini istemediğim müziğin bizatihi sahibi VON. Ancak burada misyon anladığım kadarıyla 'nasıl çalınıyorsa, çalınırken nasıl duyuluyorsa o'. Zira kendileri de bu şekilde adlandırıyorlar. Yeni EP'nin linki ve haklarındaki küçük yazı aşağıda. Dinleyelim, dinlettirelim. 



VON *

Uzun yıllar boyunca farklı topluluk ve stillerde müzik yapmış müzisyenler olan Serkan Tosun, Kaan Kıvılcım ve Cenk Emrah Es'in bir araya gelmesiyle 2015 yılının Aralık ayında kuruldu.

VON tarzını Avan-Guard/Progressive olarak tanımlamaktadır. Ancak parçalarının içinde farklı müzik tarzlarından da pek çok öğe bulundurmaktadırlar.

VON kariyerine İspanya'da devam etmektedir.

(*) VON kişinin ilüzyon halinden çıkmayı reddetmesi durumudur.

Cenk Emrah Es – Gitar & Vokal
Kaan Kıvılcım – Davul & Perküsyon & Vokal
Serkan Tosun – Bas

Hiç yorum yok:

Savruk Yazılar 003 (13 Temmuz Datça- Mesudiye Yangını)

Kask, power bank, su, kumanya, sağlık çantası, kafa feneri…   Yanmaz eldiven, yanmaz gözlük, yanmaz pantolon, yanmaz ayakkabı… Hop orada dur...