12 Nisan 2020 Pazar

Müzikle iyileşiyoruz no. 25



Müzikle iyileşiyoruz serisinin, serinin hakkını kat be kat veren bir konuğu var bugün:  Tanıyanlarınız bilir tanımayanlarınız için onu Türkiye Reggea müziğinin kanımca en önemli isimlerinden biri olduğunu söylemem gerekiyor. O Good Vibes'ın solisti olarak bir "dişi aslan"sa (hep öyleydi gerçi) da aynı zamanda sahnelerin aranan rock solisti de. Bilmeyenler için Özge Ürer'in "Duvar" isimli albümünün linkini de Üstüne tıklayın açılacak) usulca buraya bırakıp aradan çekiliyorum.
Özge Ürer



Müzikle “Helak” olurken iyileşiyoruz.


Gündem acayip. Her gün büyüyen belirsizlik ve kaos ortamı. Dünyanın sonuna doğru mu gidiyoruz, yoksa yeni dünya düzenine mi geçeceğiz derken dünyanın sonu şarkısı Helak’tan geliyor: Akkor.

Kayıt ve yapım aşamasına yakından şahit olma fırsatım oldu Helak’ın yeni albümü “Heritor”a. 

“Heritor” kelime manasıyla mirasçı demek. Buradaki mirasçı zamana şahitlik yapan dünya acılarının mirasçısı bence. Helak yine kendine has, atmosferik, hipnotik riffli bu sefer daha karanlık ve yırtıcı bir müzikle karşımızda. Metal müzik ekseninde özgün ve memlekette sayılı gösterilecek işlerden biri. Albümün son şarkısı Akkor ise, bugüne kadar dinlediğim en iyi albüm finali şarkılarından. Onun da ötesinde dünyanın sonu şarkısı. Sanki koca küre ortadan yarılmış, hepimiz her şeyin farkında ve kabülü ile o yarıktan aşağıya doğru düşüyoruz. Yavaş, yavaş... Ağır, ağır... Düşerken de Heritor bize insanın geçmiş gelecek bütün yüklerini gösteriyor, manyetik bir alan gibi etrafımızı sarıyor. Gitarın zamanı yavaşlatan melodileri, davulun içimizi delen gümbürtüleriyle birleşiyor. Derinden gelen seslerle birlikte, nabz durmak üzere... Adı üstünde Akkor. Belki de dünyanın merkezine düşüyoruzdur, korun en ak olduğu yere. 

Geçmişimizle ve gerçeklerle yüzleşeceğiz ki iyileşelim. Helak’ın iyileştirici gücü de burada.

Dünya yıkılmadan yeniden nasıl kurulur ki?

Helak; Moklich, Onur Başkurt ve Onur Meriç’ten oluşuyor. Helak’ı ve yeni albüm “Heritor”u merak edenler için linkleri aşağıya bırakıyorum. Bloguna beni davet ettiği için sevgili dostum Özge Ç. Denizci’ye çok teşekkür ediyorum, umarım serinin hakkını verebilmişimdir. 
Şarkı "Akkor":


Albüm "Heritor":


Ayrıca: 




Helak:



















Hiç yorum yok:

Savruk Yazılar 003 (13 Temmuz Datça- Mesudiye Yangını)

Kask, power bank, su, kumanya, sağlık çantası, kafa feneri…   Yanmaz eldiven, yanmaz gözlük, yanmaz pantolon, yanmaz ayakkabı… Hop orada dur...